2008-02-11

Måndagkvällarna är räddade

Ikväll började min oljemålningskurs.

Det satt långt inne att jag skulle anmäla mig till en sådan! Bara jag tänkte ordet "oljemålning" fick jag grav prestationsångest. Jag vet faktiskt inte varför; jag menar, jag gav mig ju faktiskt i kast med akvarell en gång i världen. Fast inte på en kurs då... Come to think about it, så har nog den där prestationsångesten en hel del att göra med att måla i grupp. För jag kan ju inte måla, liksom... (Ja, ja, jag vet!)

Men till sist hade jag ändå skrapat ihop tillräckligt med mod för att ge prestationsspöket på nöten och anmäla mig till en kurs. Ändå var det nära att jag hade bangat... blev hemsökt av spöket både inatt (svårt att sova p.g.a. värk) och på bussen imorse. Men jag lyckades ta mig iväg i alla fall, och det är jag glad för.

Hur roligt som helst! har det varit. Om än aningen förvirrat. Ett tag kändes det verkligen som om jag öht aldrig hade målat förut, och alla andra verkade veta precis vad de höll på med... Men jag tog mig i kragen med det också. :)

Lärarinnan är ett trevligt rivjärn och det är blandat bandat med folk i gruppen, de verkar väldigt trevliga. Åsså är ju C med, det är jag glad för, skönt att känna någon.

Jag har påbörjat en högst opretentiös målning med hjärtan som motiv. Och längtar redan till nästa måndag. Öht är jag glad för att kursen går på måndagkvällar, som jag brukar tycka är rätt trista med helgen alldeles bakom ryggen och en låååång arbetsvecka framför mig. Nu får jag istället gå och skapa varje måndag. Och jag hoppas att glädjen kring detta ska inspirera mig till vidare målande under veckorna.

8 kommentarer:

EvaP sa...

Hejsan! Lycka till och som en glädjande nyhet kan jag säga att en av mina kurskamrater lånade en bild som jag printat ut med en av dina tavlor på.

Jag återkommer med bild om jag kommer ihåg det och vi får till det sammtidigt.

Kram.

carra sa...

Eva: Kul att kunna inspirera!

Anonym sa...

Va roligt !! Lycka till på kursen !! Kram Nalle

carra sa...

Nalle: Ja det är kul, men det känns fortfarande aningen nervöst. :)

Gisan sa...

Det kommer bli toppen och många fina, nya jarracmålningar. Kramar...

carra sa...

Gisan: Man kan alltid hoppas! :)

Ihhh sa...

Åh vad roligt! Är jättesugen på en sån kurs jag med. Kanske i höst... Tycker också det känns jobbigt att måla i grupp, men kan tänka mig att man kopplar bort det efter ett tag???

carra sa...

Ihhh: Det är fortfarande lite pirrigt och märkligt att måla med folk runt omkring mig, men jag börjar så sakteliga vänja mig. Och alla är så vänliga och hursomhelst väldigt upptagna med sitt eget målande :)