2005-11-02

Premiär!

Den här bloggen tillägnas först och främst min älskade vän, Boel. :)

Det var hon som bad mig att skapa ett galleri för bilderna på mina målningar, eftersom hon ville kunna gå tillbaka till dem på ett enkelt sätt utan att behöva leta bland alla ordkaskadsuppdateringar ("häng gubben" med det ordet! *fniss*) i bloggen. Och jag efterkommer ju så gärna en kär väns önskemål, så långt det är möjligt. Dessutom måste jag tillstå att jag blev lite smickrad att hon ville kunna gå tillbaka och titta på mina målningar. Bara tanken att jag har en "galleribesökare" (motsvarigheten till skrivandets "läsare" ;)) gör mig glad, för trots att jag målar först och främst för mig själv, så har jag ett behov av att visa upp en del av det jag gör. Om det så "bara" (det kan aldrig bli "bara" när det gäller Bollen, förstås) är en besökare, så har jag nått ut. Och det räcker gott för mig.

Främst kommer jag att lägga ut bilder på målningar, med tillhörande kommentarer, om sådana finns. (Ibland talar en målning alldeles för sig själv.) Men jag kommer också att emellanåt knattra ned några funderingar kring kreativitet och pyssel i allmänhet, och målande i synnerhet. Jag påbörjade en "kluddagbok" i våras, men det har inte blivit så mycket av den. Jag funderar bäst via tangentbordet, så är det bara, så jag skapar med denna blogg en URL-kluddagbok vid sidan av "galleriet" enligt ovan. (Därmed inte sagt att IRL-"kluddagboken" kan fylla sin funktion, emellanåt, förstås. Det är lite svårt att skissa i en dator ;) Inte för att jag skissar särskilt ofta, men det har ju hänt.)

I början kommer det att vara lite rörigt här, med gamla och nya målningar; orkar inte lägga ut alla gamla målningar som jag vill ha med här ikväll. Så småningom så ska det väl dock bli någon slags kronologi här också. Tyvärr har Blogger ingen kategorifunktion, så strukturen blir ändå lite "rörig". Men jag orkar inte sätta mig in i ett nytt bloggverktyg.

Nog med ord nu, den här bloggen skulle ju främst handla om målningar! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Much Obliged, Carra!

Samuel

carra sa...

You're quite welcome, Samuel! :) Det var lite pyssel att göra i ordningen bloggen, men det känns kul att ha ett "galleri".